Biografie

Carla van der Heijden

Mijn naam is Carla van der Heijden en ik speel al vanaf mijn tiende viool. Het enorme plezier dat ik daaraan beleef, wil ik graag overbrengen aan anderen. Daarom geef ik al meer dan 25 jaar vioolles. Dat gaat nooit vervelen! Het allerbelangrijkste bij lesgeven is dat elke leerling, jong of oud, plezier heeft in het spelen en de muziek. Dat is de basis van alles.

Eerst iets over mijzelf. Ik ben afgestudeerd aan het Utrechts Conservatorium. Daarop volgde ik altvioolmethodiek en een cursus ensemble-leiding in Utrecht en altvioollessen aan het conservatorium in Hilversum. Tegelijk startte ik ook mijn eigen lespraktijk. Naast deze praktijk heb ik lesgegeven aan diverse muziekscholen en ben al een jaar of tien viool- en altviooldocent aan de muziekschool in Woudenberg.

Ik houd van verschillende muziekgenres, van klassiek tot pop. Naast lesgeven vind ik het ook heerlijk om te musiceren met collega’s. Regelmatig speel ik in een orkesten en ensembles, waaronder het strijkorkest St.FACO en een strijkkwartet. Als je daarover meer wilt weten, kijk dan op mijn pagina met links en in de agenda.